Chowder

A legjobb Chowderes oldal! :)

Chowder kagylóval

90 dkg alaposan megtisztított vénuszkagyló héjában

4.5 dl víz

4 szelet füstölt pulykamell 1 cm-es darabokra vágva

1 felaprított vöröshagyma

2 evőkanál sima liszt (BL 51)

45 dkg meghámozott és apró kockákra vágott burgonya

4.5 dl félzsíros tej

2 kiskanál friss kakukkfűlevél

1 db babérlevél

1 csipetnyi cayenne-i bors

4 evőkanál felaprított friss petrezselyemzöld


Elkészítés: 15 perc

Főzés: 30 perc

receptvarazs.php.jpeg

A kagylókat egy nagy fazékba tesszük, rájuk öntjük a vizet, majd nagy lángon felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, lefedjük, és körülbelül 5 percig főzzük, amíg kinyílnak. Szedőkanállal áttesszük egy tálba (azokat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk). A főzőfolyadékot leszűrjük, 3,5 dl-t félreteszünk, ha nincs annyi, kiegészítjük sima vízzel. A fazekat vékonyan beolajozzuk, és közepeslángra tesszük. Beledobjuk a füstölt pulykamellet és a vöröshagymát, amelyet aranysárgára pirítunk. Állandó keverés mellett rászórjuk a lisztet, és még 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a tejet, a kagyló félretett főzőlevét, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a cayenne borsot. Óvatosan forráspontig hevítjük, és időnként megkeverve, lassú tűzön, körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük (ne hagyjuk forrni!). Közben kibontjuk a kagylót a héjából, ha szükséges, feldaraboljuk. A chowderbe kavarjuk, és még 2 percig főzzük, amíg átforrósodik. Kidobjuk a babérlevelet. Mélytányérokba merjük, és rászórjuk a petrezselymet.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 6
Heti: 12
Havi: 65
Össz.: 30 236

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Chowder - © 2008 - 2024 - chowdeer.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »